Nieuws

1 May 2020 :
Belegging.nl / Beleggingen.nl zal de komende tijd verder worden aangevuld....
Lees verder... (interne link)
1 May 2020 :
Belegging.nl Schrijf u nu gratis in voor de beleggen mailing. Aanmelden...
Lees verder... (interne link)
Al het nieuws

Alternatief beleggen

In tijden waarin de beurzen een minder goede prestatie laten zien, zijn mensen geneigd om naar alternatieve beleggingen te kijken, zoals het beleggen in hout, beleggen in wijn en beleggen in kunst. In 2001 is het fiscale begrip vermogensrendementheffing ingevoerd. Over bezittingen in box III dient normaal gesproken per jaar 1,2% netto belasting betaald te worden. Er bestaat een vrijstelling van de vermogensrendementheffing voor voorwerpen van kunst. Het lijkt daarom voordelig om fiscaal belaste vermogensbestanddelen om te zetten in fiscaal vrijgestelde voorwerpen van kunst. Echter, wanneer uw kunstwerken hoofdzakelijk dienen ter belegging (de bewijslast hiervan ligt bij de fiscus) bestaat de mogelijkheid dat uw kunstbezit fiscaal wordt belast. Beleggen in kunst vereist daarom een gedegen kennis van de fiscale aspecten.

Met de toenemende aandacht voor het behoud van het milieu en sociaal-ethische thema's is de aandacht voor duurzaam beleggen de laatste jaren enorm toegenomen. Ook groen beleggen is daaronder te scharen.
(bron: wikipedia)

Koers

AEX

Updates


Beleggen in vastgoed
Aanbod bedrijfspanden
Projectontwikkeling
Alle wooninformatie


Beleggen in vastgoed maar tegelijk ook bezuinigen op energie? Neem zakelijke energie van energiedirect.nl


Hoe selecteer ik de beste vermogensbeheerder?
Elk jaar een andere vermogensbeheerder het best en geeft dit slechts een momentopname weer. Hier geven wij u acht criteria waar u op moet letten bij het zoeken van de juiste vermogensbeheerder.