Nieuws

1 May 2020 :
Belegging.nl / Beleggingen.nl zal de komende tijd verder worden aangevuld....
Lees verder... (interne link)
1 May 2020 :
Belegging.nl Schrijf u nu gratis in voor de beleggen mailing. Aanmelden...
Lees verder... (interne link)
Al het nieuws

Beleggingen

Beleggingsvormen
Een belegging is een investering, met als doel het behalen van een zo hoog mogelijk rendement. Het geld kan worden vastgezet in verschillende beleggingsproducten, zoals aandelen, opties, obligaties of beleggingsfondsen. Beleggen is risicovoller dan sparen. Het is niet met zekerheid te zeggen of de inleg in waarde zal toenemen of afnemen. Het streven naar een zo hoog mogelijk rendement, in een zo korte mogelijke tijd, gaat over het algemeen, gepaard met het grootste risico. Goede risicospreiding, door het beleggen in meerdere producten, kan het risico op groot verlies beperken.

Verschillende beleggers
Zowel particulieren als ondernemingen en institutionele beleggers zijn actief op de kapitaalmarkt. Laatstgenoemde zijn instellingen, zoals verzekeringsmaatschappijen en pensioensfondsen, die het onder hun beheer vallende kapitaal beleggen. Het gaat hierbij om aanzienlijke bedragen, waardoor zij verantwoordelijk zijn voor een groot deel van het totale aandelenbezit. Particuliere beleggers kunnen zelf direct beleggen of dit uitbesteden aan een bank of financiële instelling. Bij een vermogensbeheerder kunnen de relatief grotere kapitalen van particulieren worden ondergebracht. Over het algemeen gaat het hierbij om bedragen vanaf 100.000 euro. Een vermogensbeheerder stelt op basis van de behoeften van de klant een risicoprofiel en een ‘financiële bijsluiter’ op. Er bestaat ook een tussenvorm voor particulieren die kleinere bedragen beschikbaar hebben, waarbij zij beleggingsadvies kunnen inwinnen bij een financieel adviseur. Voor beleggers met weinig kennis van de kapitaalmarkt of beperkte tijd, wordt het aangeraden advies in te winnen bij een specialist.

Duurzaam beleggen
Een nieuwe vorm van beleggen, die de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen, is  ‘duurzaam beleggen’. Bij een duurzame belegging worden beleggingskeuzes beïnvloed door het duurzaamheidbeleid van ondernemingen. De geldverstrekker investeert alleen in bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen. De belegger kan hierdoor bedrijven, die milieuregels overtreden of mensenrechten schenden, uitsluiten. Voor ondernemingen, die actief zijn op de kapitaal markt, is dit belangrijk om imagoschade te voorkomen. Voor particulier beleggers biedt een aantal ‘groene beleggingsfondsen’, investeringen in milieuvriendelijke projecten, daarbij aantrekkelijke fiscale voordelen.

Koers

AEX

Updates


Beleggen in vastgoed
Aanbod bedrijfspanden
Projectontwikkeling
Alle wooninformatie


Beleggen in vastgoed maar tegelijk ook bezuinigen op energie? Neem zakelijke energie van energiedirect.nl


Hoe selecteer ik de beste vermogensbeheerder?
Elk jaar een andere vermogensbeheerder het best en geeft dit slechts een momentopname weer. Hier geven wij u acht criteria waar u op moet letten bij het zoeken van de juiste vermogensbeheerder.